вівторок, 9 грудня 2014 р.



9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією


Корупція в Україні перетворилася на одну з загроз національної безпеки. Так, корупція підриває економічні основи держави, блокує надходження іноземних інвестицій, приводить до «тінізації» економіки, сприяє зростанню впливу організованих злочинних груп. 


Корупція в Україні впливає на формування органів державної влади всіх гілок влади, на вироблення і реалізацію державної політики.  Так, під час формування представницьких органів влади важко уникнути впливу корупції. У цьому випадку мова може йти про порушення фундаментальних принципів організації і проведення виборів: підкуп кандидатів, представників влади і членів виборчих комісій; нелегальне фінансування виборчих кампаній; посадові зловживання під час агітації; фальсифікація результатів виборів, створення перешкод для реалізації виборчих прав громадян та ін.


Корупція негативно впливає на міжнародний імідж України, перешкоджає, а іноді блокує надходження іноземних інвестицій, а також заважає міжнародним контактам, налагодженню міжнародних зв’язків, може призвести до «тихої», але відчутної ізоляції країни на міжнародному рівні.




Немає коментарів:

Дописати коментар