середу, 12 грудня 2018 р.




День прав людини — міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році.

Права людини – це природні права індивіда, які забезпечують життя, людську гідність та свободу діяльності. Права людини є невід’ємними та непорушними. 

В рамках Всеукраїнського тижня права група учнів 10-А класу на чолі із Придворницькою Вікторією провели соцопитування серед учнів школи з метою виявлення обізнаності  учнів школи з правами, що гарантує Конституція України та міжнародне законодавство.

Результати дослідження показали, що 93% респондентів обізнані зі своїми правами та засобами їх захисту. 

Автор дослідження Придворницька Вікторія аналізує:

Кількість опитуваних респондентів: 110 учнів 9-11 кл. віком від 14 до 17 років

100%  опитаних учнів знають найголовніші права Людини. Більше 75% респондентів здатні проаналізувати  ситуації  згідно з чинної Конституції України,що означає успішність реформування освіти. На щастя, 83% учнів розуміють,що реформи лише розпочались і вони ще як слід не діють на території України,і лише нове покоління здатне щось міняти. Але,на жаль,ми,будучи ще дітьми,бачимо на кожному кроці порушення прав людей і іноді навіть не знаємо «як діяти», «до кого звертатись», і найголовніше – « кому довіряти». Порушення карбуються у наших головах як ситуації,що малюють життя і без них «ніяк».
Чи зможемо ми,молоде покоління патріотів,змінити Україну в майбутньому,дивлячись змалечку на дії дорослих,які окроплені суцільною несправедливістю…? "

Деталі дослідження у діаграмах
Кількість респондентів: 110 учнів 9-11 кл. віком від 14 до 17 років







Немає коментарів:

Дописати коментар